Vandring vid Oppidum d´Ensérune

Redan för över två tusen år sedan bodde människor på denna plats. Månadens vandring den 3 februari var 8,5 km lång och vi var, trots halv storm, ändå sjutton tappra vandrare
som fick oss en härlig promenad vid Oppidum d´Ensérune och längs Canal du Midi. Platsen ligger på en liten avfart från Nisssan-les-Enzérune  på gamla vägen mellan Narbonne och Béziers. Som tur var lyste solen en del på oss och det var ganska varmt.

Några avslutade dagen med en tur upp på kullen för att titta ut över Oppidum d´Ensérune. Redan runt 1270 gjordes det gamla sumpområdet om till ett avancerat odlingssystem. Hela området sett uppifrån liknar en gigantisk sol med strålar som odlingsfält och där vattnet rinner ned i kanaler mot mitten, för att sedan rinna vidare ut mot Medelhavet.

Vi hann också med ett besök på muséet, där vi beundrade fynd från den gallo-romerska perioden. Kan rekommenderas för den som är intresserad av arkeologiska utgrävningar från denna gamla boplats. Gärna ihop med en medhavd picknick, som kan avnjutas i parken.