Vandring vid Murles

På höstens första vandring den 6 september var vi 18 tappra vandrare, som avverkade 10 kilometer vid Murles strax norr om Montpellier i strålande sol.

Det var rätt mycket träd och buskar längs vägen, så det var skönt när man kunde gå i skuggan. Förutom en rätt krävande uppförsbacke i början och en nedförsbacke i slutet får vandringen klassas som lätt. Men man fick hålla blicken på marken, för att inte snubbla, då där var rätt mycket småsten på vägen/stigen. Ville man njuta av utsikten fick man stanna upp och det gjorde vi flera gånger. Fast det var på så kallade vatten- och vilostopp.

Ole Pedersen och hans franske vän André ledde vandringen på ett föredömligt sätt och som vanligt med Ole, så måste ”kamelerna vattnas efteråt”. Vi var 12 som sedan fortsatte utomhus på ett trevligt café vid stora torget i Clermont´Héraut. Tittade man in på cafét döljde sig en fantastiskt mysig ”typ engelsk” pub därinne. Om någon är i närheten någon gång och vill pröva något annorlunda kan det vara värt att testa detta ställe.