Vackra trädgårdar i Europa

Ännu en gång har Scand’Oc genomfört ett zoom möte och denna gången lotsade Karin Lagergren oss genom några av Europas vackraste trädgårdar i England, Italien och Frankrike.


Hon beskrev målande trädgårdarnas utformning ur både ett arkitektoniskt och botaniskt perspektiv liksom historien bakom trädgårdarna. Hon visade också bilder som gav oss inspiration och längtan till att besöka trädgårdarna när det blir möjligt.

Vill du läsa mer om trädgårdar och trädgårdstips i Frankrike kan du klicka dig vidare till Mediterranean Gardening France.
I England finns en välgörenhetsorganisation som organiserar besök i privata trädgårdar över hela United Kingdom, National Garden Scheme. De ger även ut den berömda Yellow Book, som bl a beskriver de trädgårdar man kan besöka.


Är du intresserad att ingå i en grupp i vårt område finns det en Facebook grupp som heter The Herault Gardener. Ansvarig är Lizzie Ballantyne som anordnar trädgårdsvisningar och ger tips och råd. Det är en sluten Facebookgrupp som du kan söka medlemskap i.

För mer information om trädgårdarna Karin presenterade kan du klicka dig vidare i nedanstående länkar:

Villa del Balbianello, Italien

Villa Cimbrone Gardens, Italien

Gardiano di Nifa, Italien

Clinton Lodge, East Sussex

Great Dixter House & Gardens, East Sussex

Sissinghurst Castle, Kent

Le Jardin Plume, Auzouville

Jardin Agaphanthe, Grigneuseville