Berättarkväll med Jüri Selling

Det var fullpackat på Café la Comedie i Béziers, när Jüri Selling berättade vad han och hans släktingar upplevt i Ryssland, Estland, Tyskland och Sverige. Kvällen inleddes med ett glas i baren och därefter fick 50 intresserade åhörare ta del av Jüris föredrag om flera nära släktingar från 1800-talets slut fram till hans eget liv i Sverige, dit han flydde i båt från Estland hösten 1944.  

Alla släkter har sina speciella berättelser, men Jüris familj har varit med om så mycket och många gånger har det handlat om krig och flykt från olika platser och länder. Tuffa villkor som är svåra att sätta sig in i.

Jüri själv fick en splittrad skolgång i både Tyskland och Estland innan han kom till ett lugnare liv i Sverige. Under många år var han dock till sjöss, då han arbetade på olika fartyg som gick både utmed svenska kusten och över hela världen. Efter några år var det dags att gå i land och först bodde han i Gävle. Därefter blev det Falkenberg och slutligen Karlshamn. År 2000 kom Jüri och hans fru Birgitta till Montagnac.

Den som missade ett exemplar av boken om kusinen Otts liv och hans estniska och ryska släkt från 1850-talet och fram till våra dagar kan beställa ”Det är jag som är Ott” på www.vulkanmedia.se/butik eller av Jüri direkt.  

Tack Jüri för dina berättelser!