Aktiviteter oktober 2021

Vandringen i oktober gick längs spångar och stigar runt L’Etang du Doul. Med utgångspunkt från den vackra byn Peyriac-de-Mer vandrade 22 medlemmar den 7,5 km långa turen med stort nöje. Nästa aktivitet gick också i sundhetens tecken då ett 10-tal medlemmar cyklade längs floden Orb ca 25 km. Turen gick längs floden, små vägar och bland vinfälten och ”Frihetgudinnan” i Lugné fick också ett besök av motionärerna.
Bokbytardagen skedde i år på Domaine de Creyssels där många böcker och filmer fick nya ägare. En härlig middag serverades i slottets vackra matsal där köttet stektes i den enorma öppna spisen.
Petanquemästerskapet gick av stapeln enligt tradition i La Basse de Loisir de Bessiles. 50 glada Petanquespelare startade med picknick i det härliga vädret. Efter flera rafflande matcher korades vinnarna i A- och B-finalen. Bente Brandt var som vanligt en förträfflig tävlingsledare och höll reda på lagen och spelet.

Våra caféträffar har också genomförts under oktober månad i Montpellier och Puissalicon. Nu börjar det bli lite svalare på kvällarna så nästa gång kanske vi sitter inomhus.