Aktiviteter november 2021

Vandringen i november gick av stapeln i Sète där Torbjörn Hedestad guidade som ett riktigt proffs! Ett besök på den trevliga marknaden hann vi med innan vandringen fortsatte upp på Mont Saint-Claire för en välförtjänt paus med fika. Ett 20-tal deltagare trotsade både blåst och kyla för att se och lära mer om Sète!

Månadslunchen i Millau startade tidigt och ett 30-tal medlemmar anslöt sig till den guidade turen som avslutades med ett besök hos handsktillverkaren Maison Fabre. Där fick vi möjlighet att se hur handskar tillverkas och besöka deras exklusiva affär. Vi åt en god lunch på restaurang le Pot d’Etain och vi kommer gärna tillbaka till Millau.

Jullunchen avnjöts i år på Domaine de la Vreve som ligger mellan St Thibery och Montblanc. Vi startade traditionsenligt med varm glögg och därefter serverades det skandinaviska läckerheter. Många medlemmar hade bidragit med sin kokkonst till julbordet. Som avslutning bjöds det på ett ”gottebord” med allehanda godis.

Focusgruppen har efter nästan 2 års uppehåll haft en träff där man diskuterade vad pandemin lärt oss och hur den påverkar oss i framtid. Flera intressanta ämnen kommer att diskuteras under våren!

Våra populära caféträffar i Pèzenas och Montpellier besöktes av några medlemmar för trevligt prat och samvaro.