Aktiviteter februari 2022

Nu har vi startat upp vårens aktiviteter! På caféträffen i Puissalicon kom inte mindre än 27 medlemmar som träffades på restaurang Picamandil för en stunds trevlig samvaro.

Månadens vandring utgick från den lilla byn le Barry strax norr om Montpeyroux. Denna gången var vandringen 9,5 km lång och ett tiotal medlemmar fick njuta av de vackra vyerna och man passerade bl a den magnifika ruinen Castellas de Monepeyroux.

Petanquspelet i Tourbes har kommit igång och kloten var putsade och rullade fint för flera. Nu ser vi fram emot en härlig spelsäsong med många deltagare.

Den 15 februari träffades ett 30-tal medlemmar i Uzès för säsongens första månadslunch. Vi fick en mycket intressant och detaljrik guidad tur genom den vackra gamla staden och vi fick bl a veta att Uzès var det första hertigdömet i Frankrike. Därefter smakade det bra med en god lunch på restaurang la Parenthèse.
Därefter bar det av mot Truffières d’Uzès där Michel Tourmayre, 3:e generationens tryffelodlare, berättade om tryffelns växtegenskaper, produktion och tryffeln i världen. Vi fick också se den pigga tryffelhunden i aktion, som sniffade och fann flera tryfflar. Många styrde kosan hem med en tryffel i bagaget!