Aktiviteter april 2022

Caféträffar

Det blev många glada möten på våra caféträffar i Puissalicon och Pézenas denna månaden. Vädret var lite kyligt och vi satt inomhus men hoppas att nästa gång kunna sitta ute och njuta av vårvärmen.

Vandring

Vandringen i Gorg d’Heric lockade 24 personer och 4 glada hundar som fick en lättsam och härlig vandring i det vackra landskapet. Matsäcken intogs vid den lilla charmiga ”byn” Buvette vid vägs ände.

Månadslunch Terra Vinea

34 medlemmar besökta vinlagret Terra Vinea strax utanför Narbonne. Det lilla tåget tog oss till gruvans ingång där en 80 m lång trappa ledde oss ner i underjorden. Vi fick en guidad tur om vinets och grottans historia där man bl a brutit gips.

Väl tillbaka upp i det vackra vädret fick en prova några olika viner och äta en god lunch med trevligt umgänge.

Cykelpicknick

Cykelpicknicken inleddes i stadsmiljö i Cers med 13 deltagare. Snart kom vi ut över vinfält men tyvärr drabbades en deltagare av punktering som trots försök inte kunde lagas. Övriga fortsatte genom garriguen på slingriga stigar omgivna av buskvegetation som bjöd på skydd mot den heta solen och bitvis utmanande ”väglag”. Efter välbehövlig lunchpaus passerade vi genom ett äventyrsområde omgivna av linbanor, en lekplats för barn, en strutsfarm och diverse andra djur.

Avslutningsvis öppnade landskapet återigen upp sig och vi tog oss tillbaks till Cers på  snabba vägar. Några av oss avslutade där turen med en svalkande dryck på ett välplacerat café.

Pètanque

En glad vinnare i pétanquspelet den 9 april i Tourbes kunde stoltsera med hela 36 poäng av 39 möjliga. Den 6 maj går Pétanqumästerskapet av stapeln och vi hoppas på en rafflande match och många deltagare.