Published On: 20 mars 2021|Tags: |

For hele Frankrig ændres udgangsforbuddet, som gælder alle dage, til at begynde fra klokken 19.00 i stedet for klokken 18.00. Det gælder altså mellem kl. 19.00 og 06.00 fra og med lørdag den 20. marts.  

Smitten har spredt sig i de seneste uger, og bare i de seneste to døgn er henholdsvis 30.000 og 34.000 personer blevet testet Covid-positive. Da smitten i flere områder fortsætter med at sprede sig urovækkende meget, og situationen på sygehusene er vældigt anstrengt, indføres der i 16 departementer nye restriktioner. Disse nye restriktioner berører 21 millioner mennesker og gælder fra midnat den 19. marts og fire uger frem (til midten af april).

De 16 departementer ligger i og nord for hovedstaden samt i området rundt om Nice. Der er tale om 8 departementer i Parisområdet – Ile de France (l´IDF), fem departementer i les Hauts-de France samt les Alpes Maritimes, la Seine-Maritime og l´Eure. Departementerne i vor region, l´Occitanie, berøres ikke. Restriktionerne kan udstrækkes til andre departementer efter behov.

Dette gælder i de 16 departementer:

  • Man må kun gå ud om dagen (mellem kl. 06 og 19) inden for en radius på 10 kilometer fra hjemmet.
  • Det er forbudt at bevæge sig mellem departementerne, hvis man ikke kan angive særlige grunde.
  • Kun forretninger med madvarer, apoteker, frisører, boghandler og biblioteker må holdes åbne, og forretninger med ”ikke nødvendige varer” lukkes.