Tidigare aktiviteter oktober 2023

Christina Melin redogör;
Den 3 oktober spelade vi Scand’Oc mästerskapen i golf på Cap d’Agde. Vädret var varmt och lätt regn föll vid start men blev efterhand bättre. 21 personer deltog, 8 damer och 13 herrar. Många bra resultat presterades och efter genomförd tävling åt vi en lätt lunch på klubben.

I damklassen vann Margret Nelson på 35 poäng, följd av Åsa Andersson på 32 poäng, på tredje plats kom Christina Melin på 32 poäng och på fjärdeplats kom Lena Hedin med 27 poäng.

I herrklassen vann Bengt Svensson med hela 40 poäng tätt följd av Ulf Melin med 39 poäng. På tredje plats kom Olof Jarlöv med 37 poäng och på fjärde plats med samma poäng men med högre handikapp kom Christer Nordgren. Herrarna gick alla bättre än sin spelhandikapp. Mycket bra spelat.

I tävlingen var det ytterligare två tävlingsmoment inlagda. Ett där man skulle komma närmast flagg och ett med minst antal puttar på de första 9 hålen. Helt otroligt bra spelade Ulf Melin. Han vann båda deltävlingarna med utmärkta 308 cm till flaggan på hål 13 och endast 13 puttar.
Alla deltagarna fick pris. Vandringspriset, skänkt av Brita Holmer, fick Ulf Melin som vann puttningstävlingen.
Lena och Håkan Hedin hade skänkt ett antal priser, bl a en tavla med en gråtande
clown som blev utsett till tröstpris och vandringspris till den som kom sist 😀.

Tävlingen kunde genomföras tack vare stor hjälp av Christer Nordgren, Christer Christenson och Ulf Melin.

 

Höstens cykeltur: Ingrid Sahl: ”Torsdagens cykeltur gick från Narbonne, utmed Canal de la Robine och vidare över fälten till Gruissan. Vi var 9 st som njöt av det behagliga vädret, plan väg och vackra omgivningar med vind i ryggen på tillbakavägen . Det blev en mycket trevlig dag i glada vänners lag.”

Oktobers utflykt gick till Albi, Ingrid deltog:

”Två dagars besök i Albi med Scandoc. Trevlig och duktig guide som tog oss till stadens sevärdheter. En fantastisk katedral med målningar på väggar och i tak, skulpturer och statyetter.
Andra dagen blev det Toulouse- Lautrec- museet. Fin konst i det gamla biskopssätet. Många fina tak även där.
God mat och glatt umgänge bidrog till att det blev en minnesvärd upplevelse.”

 

Caféträff i Montpellier, Ann Berglund Vi blev 8 personer igår kväll,som hade en trevlig kväll.Vi pratade svenska,danska och franska.

Caféträff i Pezenas, Åsa Andersson: ”Tänk att glömde ta bilder ikväll, jag skäms men vi var 13 glada ”franskar” o ”franskor” som pratade, skrattade, åt o drack på le Wet state i Pezenas denna onsdagskväll. Tack alla trevliga för att ni kom o umgicks o tack le wet state för finfin service.🍷🍷

Caféträff Puissalicon, Inger Stockvik: ”Vilken trevlig kväll det blev, vi var 19 st som träffades på Picamandil i Puissalicon. Nästa cafeträff blir den 8/11 eftersom den 1/11 är de stängda pga helgdag.”