Published On: 16 januari 2021|Tags: |

Situationen er i den seneste tid igen blevet forværret, og gennemsnitligt ca. 20.000 personer bliver smittet hver dag. Derfor indføres der i hele landet udgangsforbud fra klokken 18.00.

Udgangsforbuddet træder i kraft allerede fra lørdag den 16. januar og gælder i første omgang de følgende 15 dage. Hvis du skal være ude mellem klokken 18.00 og 06.00, må du som tidligere kunne fremvise et bevis for formålet med udgangen og en eller anden form for legitimation i tilfælde af, at du bliver stoppet af politiet.

Hårdere grænsekontrol

Rejser du med fly eller skib fra et andet land inden for EU, skal du på flyet eller skibet kunne fremvise en negativ Corona-test, der er mindre end 72 timer gammel. Det er en god ide for en sikkerheds skyld at konferere med flyselskabet nogle dage før rejsen.

Hvis man kommer fra Norge, Island, Schweiz, Monaco eller Andorra, skal man foruden en negativ Corona-test også have en ”déclaration sur l’honneur”, der viser, at man er indforstået med at sidde i karantæne i syv dage, når man kommer til Frankrig.

Rejser man fra andre lande uden for EU, inklusive Storbritannien, skal man kunne fremvise en negativ Corona-test, der er mindre end 24 timer gammel, og sidde i karantæne i syv dage. Efter karantænen skal man have foretaget en ny Corona-test.

Sådan foregår vaccinationen 

Personer over 75 år samt personer, der er yngre, men som har alvorlige kroniske sygdomme, kan bestille tid til vaccination på www.sante.fr.

Klik på denne hjemmeside og vælg det departement, du bor i. Så vises de steder, hvor man foretager vaccinationer, og du kan anmelde dig til det vaccinationssted, der er nærmest.  

Man kan også bestille tid på følgende hjemmesider: doctolib.frmaiia.fr og keldoc.fr. eller man kan ringe til 0800 009 110.

Fra slutningen af februar prioriteres vaccinationen af dem, der har en alvorlig kronisk sygdom, som fx diabetes eller andre underliggende sygdomme, men man skal så først kontakte sin huslæge og få en attest på, at det er OK at få vaccinationen. Denne attest skal fremvises for vaccinationspersonalet.

Herefter skal de forskellige aldersgrupper vaccineres i tur og orden, og den næste gruppe bliver personer mellem 65 og 74 år. Hvis alt går efter planerne, kan man så i marts begynde at vaccinere dem, der er under 65 år.

Der findes mange steder, hvor vaccinationerne udføres, men vær tålmodig, for det kan tage tid at få en aftale. I Hérault-département findes der 120.000 personer, der indgår i gruppen over 75 år, og der findes 55 vaccinationscentraler.

Vi har ikke fundet nogen information om, hvad der gælder for personer, som ikke er registreret som fastboende i Frankrig. Det må vi komme tilbage til.

Når du skal vaccineres, skal du medbringe legimitation og dit Carte Vitale (eller en ”attestation de droit”, hvis du endnu ikke har fået dit Carte Vitale) samt en attest fra din huslæge, hvis du har behov for det.  

Øvrigt

  • Restauranter, barer, kulturarrangementer samt sports- og svømmehaller er fortsat lukket, indtil anden meddelelse foreligger.
  • Skolerne er åbne, men gymnastik må ikke foregå indendørs. Sikkerheden på skolerne forbedres. De højere uddannelser må gennemføres for de nye studenter, men kun i små grupper.
  • Støtten til virksomheder forbedres. 

Regeringen kommer formodentlig med ny information den 20. januar.

Situationen er skrøbelig, og hvis udviklingen fortsætter med at gå i den forkerte retning, kan regeringen blive tvunget til at indføre en tredje nedlukning. Følg derfor anbefalingerne, anvend mundbind overalt uden for hjemmet og hold afstand etc. for i så høj grad som muligt at forhindre, at smitten spredes!

Som sædvanligt finder du mere information her: https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus og på appen ”Tous Anti Covid”.