Published On: 10 november 2020|Tags: |

Mange vil sikkert gerne vide, hvad der gælder, hvis man skal rejse til Norden i disse COVID-19-tider, og her kommer lidt information, som vi har taget fra hjemmesiderne for det danske udenrigsministerium samt den danske ambassade i Paris om det, der gælder for nærværende. 

Grænserne inden for Europa er åbne, men med restriktioner. Det er muligt at rejse til og fra Frankrig som statsborgere i et nordisk land uafhængig af, hvor du har din faste bopæl, men hvis du er registreret i Frankrig, skal du have et legitimt formål med din rejse.

  1. For at kunne rejse ud af Frankrig skal du medbringe ”Attestation de déplacement dérogatoire”, hvor du har sat kryds ved Familiære grunde (”Déplacements pour motif familial…”)
  2. Efter kriterier i EU er Frankrig kategoriseret som rød / højrisikoland (jvf. Statens Serum Instituts hjemmeside https://coronasmitte.dk/nyheder-og-noegletal .Danske statsborgere og personer med bopæl i Danmark må rejse ind i Danmark uanset formål og uden at medbringe et negativt COVID-19-testresultat, der kræves for øvrige rejsende fra Frankrig.
  3. Ved hjemkomsten til Danmark henstilles rejsende fra Frankrig til selvisolation i 14 dage (karantæne).

Ved rejse i bil med overnatninger undervejs er det en god ide at bestille hotelværelse i forvejen, da det kan være usikkert, om hotellerne er åbne, især i mindre byer. Ambassaden har ingen information om, hvilke kontroller, der foretages under rejsen.

Hvis du skal passere gennem flere lande, bør du altid kontrollere det pågældende lands rejseinformation på ambassadens hjemmeside som opdateres kontinuerligt.

Danska ambassaden i Paris

Lufthavnene er åbne, men tænk på, at der er begrænsninger i flytrafikken. Kontrollér med dit luftfartsselskab eller rejsebureau, hvad der gælder. Medbring pas/ ID-for at du kan dokumentere dit nordiske statsborgerskab.

Med andre ord :

  • Medbring en udfyldt ”Attestation de déplacement dérogatoire” med kryds ved ”Déplacements pour motif familial….” 
  • Hav eventuelle færge- eller flybilletter klar for at kunne dokumentere, at du er på gennemrejse.
  • Reserver altid hotelværelse. 
  • Det er obligatorisk at bære mundbind i lufthavnene og ombord på flyet.
  • Du kan tage din temperatur, inden du går ombord. Den må højst være 38 grader.
  • Butikkerne i lufthavnene kan være lukkede.
  • Tænk også på at beregne dig god tid. Sikkerhedskontrollerne kan tage ekstra tid, og flyafgange kan blive ændret på grund af reduceret personale i lufthavnene.

Hold dig opdateret før din rejse, da bestemmelserne hurtigt kan blive ændret!

https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ 

Den danske ambassade i Paris:  https://frankrig.um.dk/

https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus