Medlemmerne af Scand’Oc bor inden for området ”Languedoc”, som siden 2016 indgår i storregionen Occitanie. Languedoc er et vidunderligt område med varierende natur mellem Middelhavet i syd og bjergkæderne Cevennerne og Montagne Noire i nord. Klimaet er tørt og solrigt med ca. 300 soldage pr. år.

Liten gata i Pézenas

Her findes mange interessante byer, fx hovedstaden Montpellier samt Nîmes, Béziers, Lodève, Pézenas og Sète. De utallige byer har ofte en 1000 år gammel historie og ligger bare nogle kilometer fra hinanden. De omgives af vinmarker, ligger langs Middelhavet eller oppe i bjergene.

Verdens største vinregion

Languedoc står for ca. 1/3 af hele Frankrigs vinproduktion. Fra at have produceret enorme mængder af bulkvin af dårlig kvalitet har man i dag forfinet produktionen og kan prale med mange AOP-områder og virkelige kvalitetsvine. Disse vine i kombination med det gode og næringsrigtige Middelhavskøkken har givet Languedoc et godt kulinarisk rygte.

Mange seværdigheder

Foruden et stort antal vingårde findes der mange seværdigheder i regionen. Her er bare nogle af dem:

*Canal du Midi, som strækker sig mellem Toulouse og Middelhavet, giver vidunderlige muligheder for bådture, men også for vandre- og cykelture langs kanalen.