Published On: 7 mars 2021|Tags: |

Her er en kort sammenfatning fra premierminister Castex’s tale:

Nu vaccineres personer over 75 år samt personale inden for sundheds- og sygepleje. Fra og med mandag kan personer mellem 50 og 74 år, som indgår i en risikogruppe, og som fx har diabetes eller højt blodtryk, blive vaccineret hos deres læge. Omkring midten af marts skal man også kunne blive vaccineret på et apotek. Næste skridt bliver midt i april for dem, der er mellem 65 og 74 år og ikke tillhører en risikogruppe. Fra midten af maj kommer personer over 50 år.

Der er nu 23 departementer, hvor smitten fortsat stiger, og regeringen overvåger disse ekstra nøje for at se, om man må skærpe reglerne yderligere. Departementerne inden for vort område er ikke blandt disse departementer. Over 60 % av de, der er blevet konstateret positive, er smittede med den britiske variant, og også de sydafrikanske og brasilianske vira er i stigning.

Smitten er i de seneste 15 dage forøget noget i alle aldre undtagen for dem over 80 år, for hvem smitten takket være vaccinationerne er faldet med 17 %. Kun 1/3 af de, der arbejder inden for sundhedsvæsenet er blevet vaccineret, og derfor opfordrede Castex specielt disse personer til at lade sig vaccinere så snart som muligt.

Vaccinen fra Astra Zeneca er nu testet tilstrækkeligt og er dermed også godkendt til personer over 65 år. Nu intensiverer man antallet af vaccinationer, også på helligdagene. Det bliver også mere og mere sædvanlig med spyttests.

Regeringen regner med, at 10 millioner kan være vaccineret i midten af april, fra midten af maj 20 millioner, og til sommer skal 30 millioner have fået deres første dosis, hvilket indebærer, at 2/3 af befolkningen over 18 år vil være vaccineret.

Mere information om og anmeldelse til vaccination findes på:

https://www.sante.fr/ eller på https://www.doctolib.fr/