Published On: 2 november 2020|

Alle aktiviteter er instillede fra og med november på grund af nedlukningen i Frankrig (Covid-19)

Ny confinement / nedlukning fra 30. oktober

Antallet af smittede er gennem længere tid steget kraftigt, sundhedsvæsenet er på randen af overbelastning, og landet har det højeste antal dødsfald siden i april. Smitten er desuden spredt inden for i princippet hele landet.

Dagen efter præsident Macrons tale besluttede Nationalforsamlingen sig for en ny lockdown for hele Frankrig og Martinique. I første omgang gælder nedlukningen mellem 30. oktober og 1. december, men den kan forlænges, hvis det bliver nødvendigt. Regeringen opdaterer informationen hver 14nde dag.

Man må gå ud én time om dagen og max. inden for én kilometer fra boligen. Ligesom i foråret skal man udfylde en formular, som skal kunne fremvises sammen med ID, hvis politiet stopper dig. Kan man ikke dette, er bøden 135€.

Denne PDF-fil skal udfyldes ”Attestation de déplacement dérogatoire”:

https://www.gouvernement.fr/sites/default/files/30-10-2020-attestation-de-deplacement-derogatoire.pdf

Her findes korte forklaringer til forskellige ruder, som man kan vælge at udfylde.


med svenske forklaringer

Indbyggerne i Frankrig opfordres til – foruden gåturen på højst én time om dagen – kun at forlade hjemmet, når det er absolut nødvendigt, fx for at indkøbe nødvendige næringsmidler, besøge et apotek, køre til et sygehus, gå til tandlæge eller til optiker, eller lufte sit kæledyr.  Rene samfundsservicefunktioner, såsom rådhuset, posten, banker og bilværksteder, vil være åbne.

Man må ikke mødes med andre end familiemedlemmer.

Restauranter, barer og mange ikke-livsvigtige butikker er lukkede.

Parker, strande og kirkegårde er åbne.

Til forskel fra i foråret er alle vuggestuer, børnehaver og skoler til og med gymnasier åbne, og nu skal børn fra 6 år og opefter have mundbind på i skolen. Tidligere skulle kun børn fra 11 år bære mundbind.

Kurser på universiteter og eftergymnasiale uddannelser skal foregå på distance.

Rejser mellem regioner er kun tilladt, hvis de har erhvervsmæssige eller helbredsmæssige formål, og så skal der udfyldes en speciel blanket.

Man får lov at rejse til et møde, hvis man har fået en indkaldelse fra en myndighed.

Erhvervslivet skal holdes i gang, så vidt det er muligt. Det er tilladt at køre til sin arbejdsplads, hvis arbejdsgiveren bedømmer, at det ikke er muligt at arbejde hjemmefra. Undgå så vidt muligt at køre kollektivt. Distancearbejde skal anvendes i så høj grad som muligt.

Grænserne inden for EU forbliver åbne

Trods en øget smittespredning er EU-parlamentet enedes om, at grænserne inden for EU skal forblive åbne, men man fraråder alle ikke-nødvendige rejser.

Hvis du skal køre til eller fra Frankrig, bør du først tjekke med den danske ambassade i Paris, hvad der gælder, og hvilke dokumenter du bør have med dig.

https://frankrig.um.dk/

Det er også en god ide at downloade app’en ”AntiCovid”, så du får en meddelelse, hvis du har været i nærheden af en person, som senere testes positiv.