Aktiviteter december 2023

Jullunch 2023 fick följande omdöme av en trogen medlem i klubben, ”Tror jag kan lova att julbordet idag var det bästa någonsin i Scandocs regi” Vi är flera som instämmer. Det var ett fantastiskt julbord, generöst och många rätter att minnas, sous vide lagade revbensspjäll, varmrökt laxsida, gravad lax med en ny touch av bl.a. apelsin, hembakat bröd, m.m. Det var trivsamt trångt. Vi sjöng Hej tomtegubbar och ett nytt stämningshöjande inslag var att Magnus spelade dragspel. Tyvärr hade vi fullt upp, hann inte ta några bilder, bilden i galleriet visar förberedandet, sedan bara hände det, det blev julstämning på topp.

Lucia sätter igång känslor. En tradition som Sverige vårdar med omsorg. Så även Scand’Oc. 45 år i rad har Luciakommitéen ordnat firandet. Bibbi, se bild i galleriet, var Lucia vid första tillfället, 45 år sedan.. Numera deltar hon i kören. Alicia Larwin Dalhberg var årets lucia och det var hennes premiär i sammanhanget. Noteras bör att Alicias mormor skänkte för 2 år sedan lucialinnen och ljus samt en luciakrona. Noteras bör även att två av ”Stalledrängarna” pratar inte svenska, men de sjunger alla våra luciasånger på perfekt svenska. VIP gäster 2023 var, Madame Hart, ansvarig för Montpelliers internationella relationer, Monsieur – Maître- Moulin. advokat, som i många år var Sveriges honorärkonsul i Montpellier tills UD lade ned detta konsulat och Eva-Lotta Roovete, ordförande för Scand’Oc.

Luciatåget hade ytterligare ett bejublat framträdande, på IKEA i Montpellier.

Det blev även en vandring, kan vara vanskligt i december. Men vädret blev perfekt och vandringen var omtyckt. Tack Berit!